ADA YANG MEMERHATI

Tuesday, 15 January 2013

karangan ke lima - Berguling-guling Dipatuk Si Senduk

"...malam ku bermimpi hai dengan satu bintang...berkata-kataku di jendela..."

Masalahnya aku mimpi dipatuk ular...KEGILAAN APAKAH INI?? bila cite kat mak aku, punya la dia gelakkan aku pagi-pagi buta...aiyooo...ada ke yang nak datang MEMINANG ni???

Aku punya hantaran tak susah nak cari...ada 7 je...kalau MAMPU bleh dialu-alukan ambik borang, isi n submit...wakakaakakakakaa

1.   KAPAL LAYAR SEBIJIK...SILA PARKING KAT DANGA BAY
2.   KERETA FERRARI
3.   BULANAN DUIT SAKU RM 25K
4.   ADA ELAUN SUKA RIA SEBULAN RM 10K
5.   AKAN BERJANJI MEMBUATKAN AKU SENTIASA TERSENYUM...KALAU MUNGKIR 
      JANJI MAKA SANGGUP MAKAN RACUN TIKUS 8 KOTAK =)
6.   DAPAT BELIKAN AKU TANAH ESTET BARANG 500 EKAR
7.   SYARAT TERPENTING AKU IALAH DIA DIKEHENDAKI UNTUK MENJAGA HATI    
      AKU SEUMUR HIDUPNYA...SEBAGAIMANA AKU AKAN JAGA HATINYA... (syarat ni  
      kompom tak mampu nak tunai kan???)


Macam kelakar bunyinya...hahahah....

Tapi aku simpulkan rezeki berkaitan perkahwinan la kot..aku kan TERJEBAK ngan dunia fotografi ni...mana tau rezeki mencurah pasni...ni pun de orang offer jadi model pengantin...NAK G KE TAK??? masih berfikir...

Aku percaya pada rezeki ALLAH...kalau ada rezeki, ada la...kalau tak ada, CARI LA SAMPAI CELAH DUNIA PUN, takkan ada...perniagaan macam ni la..kejap ok...kejap surut...cuma aku YAKIN 200% yang pelanggan aku berpuas hati dengan hasil kerja aku...ni link aku...mana tau de yang berminat, just contact je...harga bleh kawtim maaa.... =)

http://www.facebook.com/pages/Otai-Creative/172913889429464

4 comments:

target=”_blank”! Arjunakirana ! said...

biasa la bro klu ckp ngan org tua gitu la jawapannye, ala aku tau sbb pe ko mimpi ular, sbb ada awek ajak minum kat kedai kopi ptg tew kan gagagaga ngigau la tew gagagagaga pettakkk

target=”_blank”mr broken heart said...

hah
xda maknanya...awek mana la yg malang 2
hahaha

target=”_blank”Acik Riotaro said...

tp kn..sy dgr ceramah dr para2 ustaz.. klu mimpi dipatuk or mimpi ular.. nk disihir atau terkena sihir.. x dew kne mngena dgn kawen..

target=”_blank”Belog PenaMaya said...

Macam setuju dengan Acik Rotario. sebab pernah dengar gak. mungkin ada kaitan dengan penyakit yang doktor tak dapat sahkan tu. have u go to ustaz or traditional healer?