ADA YANG MEMERHATI

Saturday, 18 May 2013

karangan ke empat puluh - Selamat Hari Guru

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH DAN PENYAYANG

Rasanya belum terlewat untuk aku mengucapkan SELAMAT HARI GURU kepada semua warga pendidik di seluruh Malaysia...walaupun terlewat beberapa hari, tak mengapalah...sebab hari-hari pun Hari Guru...Kalau 16 Mei je Hari Guru, maka KOSONGLAH sekolah...sebab guru tak mau datang sekolah...hehehehehe

Sebab-sebab terlewat nak update pasal HARI GURU ni ialah 
1.   PC aku kena sambar petir...3 minggu masuk kilang.
2.   Keje bertimbun sangat...tak mampu nak tanggung.
3.   Jiwa kacau.

Nway...tahun ke 6 aku bergelar GURU...5 tahun berada di SMKBP...dan ini tahun pertama di SMKTP...sejujurnya inilah satu sambutan yang paling menarik sepanjang 6 tahun Hari Guru yang pernah aku lalui...meriah sakan...semua chegu-chegu berkejar-kejar nak join apa aje game yang dianjurkan...sampai ada yang merajuk sebab tak dapat main...hehehehe



Sambutan kali ini dengan tema BACK TO SCHOOL...90% semua chegu di sini memakai semula baju sekolah...pagi sebelum ke sekolah, aku melihat baju sekolah...semangat dan aura tu datang mendadak...keseronokan memakai baju sekolah timbul membuak-buak...korang tahu tak betapa indahnya zaman kanak-kanak dan persekolahan...tiada masalah...kalau ada pun masalah CINTA...masalah KAWAN-KAWAN..masalah BELAJAR (kononnya la)...tapi tak eprnah nak fikir masalah KEWANGAN....masalah KELUARGA...masalah KEHIDUPAN...sebab tu aku sangat suka zaman persekolahan...dan kalau ada magic stick kat dunia ni aku nak balik semula ke zaman sekolah....zaman yang sedia ada sekarang ni sangat menyeksakan jiwa raga...

Kat sini aku nak upload gambar-gambar aku dan anak-anak murid aku...korang tengok la...tengok mana satu murid...mana satu cikgu...hehehe.... =)





















Begitulah gelagat anak-anak murid kesayangan yang hadir...dan nampak kan...aku dengan anak-anak murid aku da sama besar dah....rasanya sebab budak-budak sekarang yang besar....sebab makan banyak junk food dan fast food...hehehe....

Walau apapun, dikesempatan ini aku nak ucapkan SELAMAT HARI GURU buat semua cikgu-cikgu yang pernah mendidik dan mengajar aku dari seorang BUDAK YANG SANGAT NAKAL, KAKI GADUH, SAMSENG, KAKI PONTENG, SUKA MENJAWAB DAN DEGIL...dan akhirnya aku menjadi seorang manusia...

1.   SK Sinar Bahagia
2.   SMK Munsyi Abdullah
3.   SMK Sultan Ibrahim
4.   Universiti Pendidikan Sultan Idris

Jasamu dikenang guru-guruku....segala kesabaran dan tunjuk ajarmu akan aku kenang hingga ke akhir hayat...TERIMA KASIH...hanya ALLAH sahaja yang mampu membalas jasa kalian...doakan aku terus tabah dalam bidang ini walaupun ini bukan bidang pilihan hati...aku tunduk pada takdirku...

Inilah keluarga baru aku...cikgu-cikgu SMKTP 2013.


14 comments:

target=”_blank”Berry Lavynia said...

mmg tak tahu yg mana ank murid, yg mana cikgu..:)

apa2 pon slamat hari CIKGU :)

target=”_blank”mr broken heart said...

Hahahaa...xpe...xkisah la mana cikgu n mana murid...hehehee

Tq k... =)

target=”_blank”cik marikh said...

time ni, cekgu2 dh mcm artis la ye, ank2 buah smua nk bergamborr...bukan senang nk tngok cekgu2 pakai bju skolah.. =D

back to school, terbaikkkkk~

target=”_blank”mr broken heart said...

kdg2..mcm artis..tp selalunya mcm balaci..so..layan je..hahaha
tp..tema ni memang best dan sgt best..hahaga

target=”_blank”Acik Riotaro said...

cikgu ngan ank murid same jew..
hehehe
slmat hari guru mbh!!

target=”_blank”mr broken heart said...

Sama tapu tak serupa kan acik...chegu lagi katang....wakakakka

target=”_blank”Acik Riotaro said...

ganteng bangat!!

target=”_blank”mr broken heart said...

acik..xda gantengnya..da tua kot..huhu..

target=”_blank”Retak DiHujung Rindu said...

Before it's too late..
selamat hari CIKGU MBH !
Moga sentiasa tabah menghadapi KERENAH anak MURID !
Hahaha NICE ")

Agak~agal yang muka tak matang..tu laa anak murid nyer..hahaha :D

target=”_blank”mr broken heart said...

Wakakaka...tq..tq...

target=”_blank”mr broken heart said...

Wakakaka...tq..tq...

target=”_blank”cik kaki ketawe said...

MBH sorry lambat wish...wlaupun MBH bukan cikgu sy but SELAMAT HARI GURU!! dah taktau nak beza MBH dengan anak murid..ehh sy nampak ada yg hensem lahh...jangan lupa passing number phone ekk...hahaa =P

target=”_blank”mr broken heart said...

CKK...mana hadiah hari guru...weeeeeee
Chegu dia lagi ensem kot....huahuahua

target=”_blank”cik kaki ketawe said...

erkk...itu perasan wahai MBH...haha :P aik...cikgu hensem mesti anak murid banyak bagi hadiahh...hehe