ADA YANG MEMERHATI

Thursday, 22 August 2013

karangan ke lima puluh enam - HACK!!!

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH DAN PENYAYANG

Seminggu berlalu...aku pendamkan...dan hari ni...aku luahkan...AKU DIHACK!!!!! tergamak buat aku macam ni...dalam instagram...dalam email...semua cerita buruk tentang aku disebarkan...sampai client aku semua dapat melalui email....mereka buka email aku dan burukkan aku....manyak cilakak ini olang!!!!

Sejujurnya...aku tahu aku banyak musuh...tapi aku tak pernah cari musuh...aku tak tahu apa yang dicemburukan sangat dengan budak comot ni...dulu dekat tempat kerja lama...ramai tak puas hati...sampaikan masa hari guru aku dapat anugerah TEACHERS OF THE YEAR...dan ANUGERAH GURU PRIA TERHEBAT...untuk 3 tahun berturut-turut...ada yang amsam muka...ada yang despress...sampai masuk hospital...sedangkan tu anugerah yang budak-budak bagi kot...aku tak naik gaji...aku tak naik pangkat...agaknya, kalau aku dapat ke kementerian...mesti ramai yang bunuh diri pasni...AIGOOOOO~~~~~


Kali ni lagi dahsyat...cerita keburukan aku tersebar sampai kawan aku kat UK pun dapat email tu...aku tahu siapa yang buat...antara isinya

1.    AKU ANAK IKAN DIRAJA
2.    AKU KAKI KIKIS A.K.A PISAU CUKUR
3.    AKU RAMPAS HAK ORANG
4.    AKU PAKAI SUSUK (paling tak bleh terima ni!!!)
5.    AKU PAKAI ILMU HITAM
6.    AKU ADA RAMAI SKANDAL
7.    AKU MEWAH SEBAB ADA ORANG TAJA
8.    AKU ADA RUMAH MEWAH DI BUKIT ANTARABANGSA (memang B**I tau!!)
9.    AKU ADA MINI COOPER DAN FERRARI (tak leh terima akal!!)
10.  AKU DAH DIBUANG KELUARGA SEBAB PERANGAI BURUK

Sejujurnya....aku sangat despress dengan benda ni...sebab aku dapat banyak panggilan dari akwan-kawan...client...semua tanya pasal benda ni...aku tak tau apa salah aku...semua tuduhan tak berasas...aku tak takbur..tak riak...tapi kalau aku nak senang, aku petik jari je...aku senyum je...jet pun aku boleh dapat...

Memang aku ramai kawan...kawan aku semua orang...aku tak kisha siapa pun dia...kaya..miskin...dato... anak orang gaji...supir...bibir...tukang kebun...semua aku kawan... KAWAN BIAR BERIBU, BERKASIH BIAR SATU...aku tak buat report polis...aku diamkan...pada aku, aku tak nak cepat melatah....biarlah apa pun orang nak buat...akhirnya selesai...dari awal lagi aku tahu siapa yang sebarkan cerita ni...aku tahu...tapi diam kan je...sebab pada aku...kebenaran akan muncul...dan akhirnya...semua selesai...ALHAMDULILLAH...

To all my followers...apa yang aku miliki hari ni...saat ni...DEMI ALLAH NI SEMUA HASIL TITIK PELUH AKU KERJA...kalau aku ni anak ikan diraja...gundik ke...apa ke...simpanan ke...penyedap ke...atau apa pun perkataan yang sesuai dengannya, aku tak susah-susah bangun pagi...pergi kerja...terpikik-pekik....tension dengan perangai budak sekor-sekor...aku tak susah-susah buat photoshot tiap-tiap minggu...tak payah melayan karenah pelanggan yang banyak menyakitkan hati...aku tetap macam ni...dan aku tak pernah berubah...aku bukan kaki kikis....aku tak harap sesen pun duit orang lain...aku mampu cari sendiri...hidup ni macam cermin...apa kita buat...itu lah pantulannya akan datang...jadi, aku takkan harap apa-apa dari orang lain...DUIT BERKOYAN-KOYAN PUN BUKAN BOLEH BAWA MASUK KUBUR NANTI...

Apa-apa pun...selamat la blog ni dia tak tau...kalau tau...memang MAKIN GLAMOUR la aku dengan keburukan...urmmm....n selamat la blog ni guna email lain...haishhh...cuma kalau de yang dapat email tu...semua palsu...semua tipu..aku cuma bleh cakap...aku DIHACK...

PS

Kepada semua...jaga-jaga...banyak musuh dalam selimut...jangan jadi duri dalam daging...jangan jadi enau dalam belukar...jangan jadi gunting dalam lipatan...hakikatnya...kita hidup disekeliling bahaya...payah nanti...

6 comments:

target=”_blank”Azrul Azmi said...

Real story ke buat-buat nie???

target=”_blank”mr broken heart said...

erkk..xde masa la nak wat2 cerita bro...byk lagi aku nak wat...keje aku berlambak lagi nak kena pk...bend ni menambah stress yg ada je...haish

target=”_blank”Acik Riotaro said...

aigooo..aigoo..

hakikat kehidupan kdg2 menyakitkan..
kdg2 memerlukan ketabahan dan kekuatan yg sgt tinggi..
kdg2 membuatkan dri lemah tidak dipeduli..
ini realiti..
bukan fantasi...

bersabarlah..jika tak benar mbh tak perlu takut..kebenaran tidak akn berpihak pd yg slh.. Allah akn tunjuk jln penyelesaiannya.. jgn pernah rasa bersorgan krna DIA sentiasa ADA...

target=”_blank”mr broken heart said...

Acik...mbh tahan je...sbb mbh selalu fikir...WALAU SESUSAH MANA PUN SUATU UJIAN PASTI ADA PENGHUJUNGNYA...see...settle gak semuanya...alhamdulillah

target=”_blank”mr broken heart said...
This comment has been removed by the author.
target=”_blank”cik kaki ketawe said...

biasalah MBH...bila kita ada di atas
semua pakat nak jatuhkan kita...
biarlah org nak cakap apa..yg penting Allah tahu semua tu hasil kerja MBH...
manusia memang tak boleh tgok org lebih mulalah nak khianat dengki mengdengki..
apa2 pun..chaiyookkk MBH!!