ADA YANG MEMERHATI

Tuesday, 18 June 2013

karangan ke empat puluh lapan - Kenapa???

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH DAN PENYAYANG



Apabila aku menulis blog ini...aku baru balik dari hospital...macam biasa la...pagi-pagi dah bleeding...dan akhirnya kena dihantar ke hospital...keadaan??? tak perlu tahu kot...biar lah...macam aku cakap sebelum ni...kalau jadi apa-apa dekat aku...pastinya tiada lagi post di blog ini...dan Buku Karangan Hati II akan mati...bersama pemiliknya...

Ini bukan tajuk utama...tajuk utamanya ialah KENAPA??? dalam aku menulis blog ini...hati aku sebak dan sangat sedih...mungkin terharu...selamat duduk sorang...kalau ramai dekat sini...mesti aku malu sebab diaorang tengok aku menangis...suatu peristiwa yang sangat mengoyakkan dinding keangkuhan aku telah berlaku...dan aku menangis dan menangis...kenapa semua ni terjadi???

Aku berkenalan dengan seseorang di alam maya...tak pernah berhubung...dia tiada no telefon aku...dan aku pastinya tiada no telefon beliau...hanya sekadar seorang sahabat di alam maya...tidak lebih dari itu...

Jam menunjukkan 10 pagi...aku dimasukkan ke dalam bilik operation untuk prosedur scooping...apabila doktor menyuntik aku dengan pelali, tak tahu apa-apa lagi...sedar-sedar jam menunjukkan pukul 230 petang...aku mamai...tak tahu apa yang berlaku...kepala berat...telinga berdengung...badan aku sangat lemah kata doktor...aku perlu rehat yang panjang katanya...dan aku menjawab "...nanti bila dah kembali padaNya...saya akan rehat panjang..." Selamba doktor itu mengutuk kepala aku dengan picagari...aku tersenyum...aku minta seorang cik misi mengambilkan beg aku di dalam locker...aku capai ambil HP...banyak missed call dan mesej...dan ada 2 masej yang meranapkan hati aku...

"...ADA BUDAK DALAM INSTA CARI ANG...PASAI PA??"

"...WEI...KO OK TAK??KENAPA AKU CALL TAK DAPAT....ADA ORANG TANYA-TANYA KO DALAM INSTA NI..."

"...OIT...DE BUDAK TANYA NAMA PENUH KO DALAM INSTA...DIA TANYA AKU...AKU TAK TAHU KENAPA..."

Aku jadi sangat kaget...kenapa?? siapa?? mengapa?? pelbagai soalan bermain difikiran...dan aku terus buka instagram...satu-satunya laman sosial maya aku yang masih aktif...aku cari...siapa yang mencari aku...rupanya...dia...korang semua tahu apa jadi dengan dia???

PERTAMA:  
Aku tak tahu, dari sumber mana beliau tahu aku masuk hospital pagi tadi...beliau mahukan nama penuh aku dan cari aku di hospital.

KEDUA:  
Beliau ACCIDENT semasa dalam perjalanan ke hospital...walaupun tak parah tapi jam pecah...kaki koyak...dan berbalut di sana sini...semua tu aku tengok dalam gambar-gambar beliau di dalam instagram =(

KETIGA: 
Korang tau tak...setelah pulang dari klinik...beliau balik rumah untuk ambil kereta dan ke hospital semula mencari aku... =(  Apa perasaan korang sekarang??? kenapa dia buat aku macam ni??? kenapa layan aku dengan baik...??? Sedangkan aku tak pernah jumpa kau....dan tak pernah telefon kau...tak pernah tau segalanya tentang kau...kenapa kau buat aku macam ni???

Akhirnya...bila aku keluar dari hospital jam 430 petang...beliau masih menanti...menunggu di hospital itu...sayangnya TAKDIR TUHAN menyatakan aku tak dapat jumpa dia...mungkin kami berselisih...tapi INILAH TAKDIR...tidak bertemu jua...walaupun jaraknya hanya beberapa jengkal dari mata...semua kisah ni aku dapat tahu dari seorang rakan...YA ALLAH...kenapa dia baik sangat dengan aku?? sedangkan aku bukan sesiapa pun... =(

Sesungguhnya aku tak tahu macamana nak hubungi dia...aku hubungi semua kawan-kawan maya yang rapat dengan aku...minta bantuan mereka carikan nombor telefon budak ni...dan akhirnya dapat...sekarang aku tak tahu nak cakap apa dengan dia...aku tak tahu apa yang patut aku luahkan...aku tak tahu kenapa dia sangat baik dengan aku...dan aku tak tahu....yang aku tahu AKU SANGAT RASA BERSALAH...bagaikan  seorang banduan yang bakal dihukum gantung sampai mati untuk beberapa jam lagi...air mata kekesalan tak henti keluar...kenapa semua ni terjadi?? apa yang dia nak buktikan pada aku...dan aku dalam keadaan rasa bersalah ini seakan-akan tidak tahu lagi apa yang harus aku lakukan.... =(

PS
Sekarang...aku tak tahu kepada siapa aku nak meluahkan perasaan...bergunung rasa kesal ni...aku tak tahu...dengan siapa patut aku berkongsi rasa ini...

13 comments:

target=”_blank”! Arjunakirana ! said...

wau... awek ke? tp pelik kenapa sampai mcm tu sekali...

ape2 pun harus berwaspada... kang jadi lain pulak... meroyan lagi susah... ape niat awek tu sampai berbuat demikian rupa...

takut oooo... seram bulu roma... gagagaga

ape2 pun dalam nie pun boleh cerita kan... kami pembaca yang sentiasa ada... walau di alam maya :)

semoga cepat sembuh :)

target=”_blank”mr broken heart said...

Arjuna
Orang berbudi...kita berbahasa

Tak pk pe2 pun...kalau dia anak niat lain...terpulang la...hati ni da lama mati...mana leh reborn semula

target=”_blank”Acik Riotaro said...

Assalamualaikum..
Masih ada yg sudi..
Tp mbh perlu berhati-hati..
Jgn smpai merana lg yea..
Luahkan sumenyer di sini..
Kerna kami shbat maya mu pasti menanti entri bawu dri mbh..

target=”_blank”mr broken heart said...

Tq acik...sbb sudi baca semua yg ditulis...
Mbh tetap hati2...just being a friend..tu lebih selamat rasanya...kan??

target=”_blank”cik marikh said...

hemmm, KENAPA EK???

tanda soal diselubungi misteri selagi tak ada jawapan.

jawapan dari 'beliau'.

biasalah kita, tahu dah sumber jawapan.tapi tak ada keberanian.

KENAPA EK??gegegeee!(-_-")



target=”_blank”mr broken heart said...

i hav no idea la cik marikh..hahaha..

target=”_blank”Acik Riotaro said...

Mgkin itu g terbaek..

target=”_blank”mr broken heart said...

ACIK

apa yang terbaek tu... =)

target=”_blank”Budak Biasa said...

karangan ke empat puluh tujuh mana mbh...???

target=”_blank”cik kaki ketawe said...

itulah sy dah cakap...tak semua manusia tebuuu bro... =) bro take care ehh... selamat menyambut ramadhan...

target=”_blank”cik kaki ketawe said...

kalau dia boleh jadi kawan yg baik...apa salahnya bro.. =)

target=”_blank”! Arjunakirana ! said...

karangan no 47 lost in the dark gagagaga pettakkk

target=”_blank”retak belukar said...

Kesian mbh..tkpe laa..msih ada yg ingin brsemuka dengan mbh..mgkin atas niat mahu mengenali hati budi..atau mungkun lebih...bruntung nye mbh..huhu~
Tabah lah..ada maksud yg trsirat disebalik kesakitan tu...